Nivala
Palvelu
Nivala

Kouluruokailu

Nivalan kaupungin esi- ja perusopetuksen oppilaat sekä lukion opiskelijat ovat oikeutettuja kaupungin tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Kouluruokailun tehtävänä on oppilaiden terveen kasvun ja kehityksen, opiskelukyvyn sekä ruokaosaamisen tukeminen. Opetukseen osallistuvalle on annettava jokaisena työpäivänä täysipainoinen maksuton ateria. Ateria nautitaan tarkoituksenmukaisesti järjestettynä ja ohjattuna ruokailuna. Kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon ruokailun terveydellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen merkitys. Ruokailuhetkillä on tärkeä virkistystehtävä ja niillä edistetään kestävää elämäntapaa, kulttuurista osaamista sekä ruoka- ja tapakasvatuksen tavoitteita. Oikea-aikainen ja kiireetön ruokailu ja mahdolliset välipalat varmistavat jaksamisen koulupäivän aikana. Viihtyisä ruokailuhetki lisää hyvinvointia koko kouluyhteisössä.

Toimi näin

Erityisruokavaliosta tulee oppilaiden / heidän vanhempiensa toimittaa terveydenhoitajan tai lääkärin todistus keskuskeittiölle tai oman koulun keittiölle. Uskonnollisista ja eettisistä syistä toteutettaviin erityisruokavalioihin vaaditaan oppilaan (yli 18 vuotias) tai huoltajan allekirjoittama ruokavalioselvitys. Erityisruokavalioilmoituksen voi tehdä sähköisesti verkkoasioinnin kautta, paperisia kaavakkeita saa jokaisen koulun keittiöltä.
Erityisruokavalio
Esiopetus
Lukio
Perusopetus

Hakusanoja

Ilmoitus erityisruokavaliosta, Ilmoitus erityisruokavaliosta,

Aloita asiointi

Vaatii tunnistautumisen
Lisätietoa asiointipalvelusta
Verkkoasioinnin kautta esi- ja perusopetuksen oppilaiden huoltajat, tai 18- vuotta täyttänyt oppilas itse, voivat tehdä ilmoituksen erityisruokavaliosta.