Kunta-akkuna
Palvelu
Sievi

Lukiokoulutus

Sievin lukio toimii keskustan koulukeskuksessa. Reilu sadan oppilaan lukio pärjää hyvin lukiovertailussa.
Sievin lukion opiskelijat saavat pääosin käyttöönsä pakollisten kurssien oppimateriaalit lukiolta. Tämä on merkittävin ja tehokkain taloudellinen tuki opiskelijoille myös tehtyjen kyselyjen mukaan.

Esimerkiksi ensimmäisen lukuvuoden pakollisten kurssien oppimateriaalien arvo on yli 700 €. Tuki jatkuu lukio-opintojen loppuun saakka.

Maksullisuustieto

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.
Lukio
Nuoriso

Hakusanoja

Opintopolku.fi, Opintopolku.fi, Wilma, Wilma,Wilma,Wilma,

Aloita asiointi

Lisätietoa asiointipalvelusta
Wilma on oppilaitoksen hallinto-ohjelman www-liittymä. Opiskelijat valitsevat Wilmassa kursseja, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa.
Opettajat syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot, päivittävät henkilötietojaan ja viestivät opiskelijoiden ja huoltajien kanssa.
Huoltajat seuraavat ja selvittävät Wilman kautta opiskelijan poissaoloja, viestivät opettajien kanssa ja lukevat koulun tiedotteita.
Wilmaa käyttävät myös oppilaitoksen henkilökunta, johto sekä työpaikkaohjaajat.

Lisätietoa asiointipalvelusta
Palvelua ylläpitää Opetushallitus. Suomalaiset oppilaitokset ja korkeakoulut ylläpitävät Opintopolussa omien koulutustensa tietoja. Opintopolku.fi-palvelussa voi:
  • Selailla eri aloja ja tutkintoja
  • Saada tietoa opinnoista
  • Etsiä ajankohtaisia koulutuksia
  • Tutustua valintaperusteisiin
  • Hakea koulutuksiin
  • Katsoa videoita ja lukea tarinoita opiskelijoiden omista kokemuksista.
Ajankohtaiset yhteishaut löydät palvelun etusivulta. Opintopolussa voi hakeutua myös muuhun kuin tutkintoon johtavaan koulutukseen. Hakulomakkeet tai hakeutumistiedot löydät koulutuskuvauksista. Etsi ensin koulutus hakusanalla tai selailemalla.

Hakulomakkeet voit täyttää ilman kirjautumista. Jos kirjaudut pankkitunnuksin, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla, saat käyttöön Oma Opintopolku -palvelun. Esimerkiksi yhteishauissa voit Omassa Opintopolussa täydentää tai muokata hakulomakettasi koko hakuajan, nähdä valintojen tulokset ja ottaa opiskelupaikan vastaan.