Haapavesi
Palvelu
Haapavesi

Kirjasto- ja tietopalvelut

Haapaveden kaupungin kirjastolaitoksen palveluja voi käyttää jokainen kuntalainen sekä kunnassa tilapäisesti asuva tai asioiva henkilö, joka noudattaa kirjaston käyttösääntöjä.

Kirjaston palveluihin kuuluu myös VHS-tallenteiden siirtäminen DVD-muotoon. Tästä saat lisätietoa kirjastosta ja verkkosivuilta.


Kirjaston henkilökunta avustaa ja opastaa kirjastonkäytössä ja tiedonhaussa.

Lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti.


Kirjaston tiloissa toimii myös Haapaveden kaupungin yhteispalvelupiste. Yhteyspalvelupisteessä on työ- ja elinkeinohallinnon tarjoamien verkkopalveluiden käyttömahdollisuus. Kirjaston virkailijat opastavat tarvittaessa yhteispalvelupisteen käyttäjiä.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.
Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Maksullisuustieto

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.
Kirjasto

Aloita asiointi

Lisätietoa asiointipalvelusta
Joki-kirjastoihin kuuluu 14 kuntaa eli Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Kalajoki, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Reisjärvi, Sievi, Siikalatva ja Ylivieska. Joki-kirjastojen toiminta-alueella on reilut 82 000 asukasta, joita palvelee yli 60 kirjastoalan ammattilaista 18 toimipisteessä ja 6 kirjastoautossa. Joki-kirjastoilla on yhteinen aineistotietokanta, lainaajarekisteri, kirjastokortti sekä yhteiset käyttösäännöt. Alueen kirjastoilla on viikoittainen seutulainojen kuljetuspalvelu. Alueen kirjastoilla on yhteisiä hankkeita.

Verkkokirjastosta voi tehdä hakuja ilman kirjautumista. Lainojen uusiminen, aineiston varaaminen, omien tietojen tarkistaminen ja monet muut palvelut vaativat kirjautumisen. Kirjautuminen tapahtuu kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella PIN-koodilla, jonka saa kirjastossa asioidessa.