Haapavesi
Palvelu
Haapavesi

Kouluruokailu

Kouluruokailun toteuttamista ohjaa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan, Opetushallituksen sekä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen kouluruokasuositusta vuodelta 2017. Tämän lisäksi kouluruokailussa huomioidaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan "Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014" -ohjeistusta, sekä Opetushallituksen, Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen "Hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä ruokailusta: Ruokailusuositus ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin" -ohjeistusta vuodelta 2019.

Kouluruokailun tehtävänä on oppilaiden terveen kasvun ja kehityksen, opiskelukyvyn sekä ruokaosaamisen tukeminen. Opetukseen osallistuvalle on annettava jokaisena työpäivänä täysipainoinen maksuton ateria. Ateria nautitaan tarkoituksenmukaisesti järjestettynä ja ohjattuna ruokailuna. Kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon ruokailun terveydellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen merkitys.

Toimi näin

Oppilas, joka tarvitsee erityisruokavaliota, täyttää syksyisin ilmoituksen siitä joko vanhempien tai terveydenhoitajan avustamana. Erityisruokavaliota muutetaan lukuvuoden aikana oppilaan tarpeiden mukaisesti.

Maksullisuustieto

Kouluruokailu on maksutonta. Varhaiskasvatuspalvelut ovat maksullisia.
Esiopetus
Lukio
Perusopetus

Hakusanoja

Wilma Haapavesi, Wilma Haapavesi,

Aloita asiointi

Lisätietoa asiointipalvelusta
Wilma on oppilaitoksen hallinto-ohjelman www-liittymä.
Opiskelijat valitsevat Wilmassa kursseja, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa.
Opettajat syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot, päivittävät henkilötietojaan ja viestivät opiskelijoiden ja huoltajien kanssa.
Huoltajat seuraavat ja selvittävät Wilman kautta opiskelijan poissaoloja, viestivät opettajien kanssa ja lukevat koulun tiedotteita.
Wilmaa käyttävät myös oppilaitoksen henkilökunta, johto sekä työpaikkaohjaajat.