Haapavesi
Palvelu
Haapavesi

Kunnallinen perhepäivähoito

Haapavedellä perhepäivähoitoa järjestetään pääsääntöisesti perhepäivähoitajan kotona tapahtuvana hoitona. Perhepäivähoitajien määrä vaihtelee tarpeen mukaan, keskimäärin perhepäivähoitajia on noin 10. Suurin osa perhepäivähoitopaikoista sijaitsee keskustan alueella.

Toimi näin

Varhaiskasvatuspaikat ovat haettavana ympäri vuoden. Hoitopaikkaa tulee hakea neljä kuukautta ennen hoidon toivottua alkamista. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve ei ole ennakoitavissa ja hoidon tarve johtuu työllistymisestä tai opiskelusta, hoitopaikkaa tulee hakea viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon toivottua alkamista. Varhaiskasvatushakemuksia saa päivähoitotoimistosta sekä hoitopaikoista.

Perhepäivähoitajan työaika on arkipäivisin klo. 6.00 - 18.00 välisenä aikana.


Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.


Perheellä on myös mahdollista saada kunnallinen perhepäivähoitaja kotiin, mikäli perheessä on neljä alle kouluikäistä lasta tai lapsella / lapsilla on jokin kotihoitoa vaativa erityishoidon tarve.

Maksullisuustieto

Kokoaikaisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksu on enintään 289 € kuukaudessa. Perheen toisen lapsen varhaiskasvatusmaksu on 1.1.2018 alkaen 50% nuorimman lapsen maksusta, enintään 145 € kuukaudessa. Perheen seuraavien lasten varhaiskasvatusmaksu on 20% nuorimman lapsen maksusta, enintään 58 € kuukaudessa. Jos lapsikohtainen kuukausimaksu on vähemmän kuin 27€, maksua ei peritä.
Osa-aikaisen varhaiskasvatuksen maksut on porrastettu hoitoajan mukaan.
Varhaiskasvatus

Hakusanoja

Varhaiskasvatuksen eAsiointi, Varhaiskasvatuksen eAsiointi, Haapaveden varhaiskasvatuspalvelu, Haapaveden varhaiskasvatuspalvelu,

Aloita asiointi

Lisätietoa asiointipalvelusta
Varhaiskasvatuksen eAsiointi portaalissa teet varhaiskasvatushakemuksen sekä ilmoitat lasten hoitoajat ja poissaolot tulevalle ajalle ilmoitusajan päättymisaikaan mennessä. Sivuilta löydät myös maksulaskurin, jolla voit laskea arvion lastenne päivähoidon suuruudesta.

Palveluun pääsee klikkaamalla Haapaveden kaupungin nettisivuilta sivun oikealla puolella olevaa "Vanhempien eAsiointi" -kohtaa, minkä jälkeen avautuu uusi välilehti tunnistustavan valitsemiseen. Tämän jälkeen palveluun kirjaudutaan joko pankkitunnuksilla, mobiilitunnisteella tai Väestörekisterikeskuksen HST-kortilla.