Haapavesi
Palvelu
Haapavesi

Liikuntapaikat ja vapaa-ajan tilat

Haapaveden liikuntahallissa on mahdollistaa pelata useita eri palloilulajeja mm. kori-, lento- ja sulkapalloa, squashia, tennistä, futsalia ja salibandyä. Lisäksi hallissa on sisäjuoksurata, pituushyppypaikka, kuntosali sekä harjoituspaikat jousiampujille, telinevoimistelijoille, aerobickin harrastajille ja golfin pelaajille. Liikuntahallissa on käytössä sähköinen tulostaulu.

Uimahalli Lakkuunissa on iso allas, lasten allas, terapia-allas, kylmäallas sekä 40 m pitkä liukumäki. Uimahallissa on tarjolla kuntouintia, vesijumppaa ja -juoksua sekä vauvauintia. Liikuntarajoitteisille on oma sauna-/pesuosasto, josta on suora yhteys allasosastolle. Terapia-altaan yhteydessä on invahissi. Uimahalli Lakkuunin kahviossa on myös snooker mahdollisuus


Uimarantoja on Huikarinniemi (Vesakkokuja), Kokkoranta (Kokkorannantie) ja Kylpyläsaari (Nivalantie) (leirintäalue) joista Kylpyläsaaressa on talvisin avantouintipaikka (kausimaksu 10 €).

Haapaveden urheilukentällä on yleisurheilijoille kestopäällysteiset suorituspaikat sekä jalkapalloilijoille nurmikenttä.


Erkkisenniemessä on tenniskenttä. Haapavedellä on 2015 valmistuneen jäähallin lisäksi muutamia ulkojääalueita, jotka sijaitsevat sivukoulujen yhteydessä. Jäähallin vieressä hiekkatekonurmella päällystetty pesäpallokenttä. Valaistuja hiihtolatuja on Haapaveden alueella n. 55 kilometriä. Hyttikallion ja nk. varikon valaistujen latujen yhteydestä lähtee välilatu Aakonmajalle. Hyttikallion valaistun ladun yhteydessä on lumiliikuntapaikka, jossa on mahdollisuus pulkkailuun. Muita liikuntapaikkoja ovat Aakonvuoren urheilukeskus, jossa on ampumarata ja moottoriurheilukeskus sekä valaistuja latuja monen mittaista, jossa myös sijaitsee ensilumenlatu. Maastoon on myös merkitty polkujuoksu reitistö (7,15 ja n. 22 km). Fresbeegolfrata sijaitsee keskustassa Laitakallion alueella ja Aakonvuoren alueelle on rakenteilla 18 väyläinen rata. Kiintorastiverkostoja on kaksi Hyttikallion- sekä Aakonvuoren alueella. Aakonvuoren alueella sijaitsee myös Paintball -pelialue.
Liikunta
Tilavaraukset

Hakusanoja

Timmi, Haapavesi, Timmi, Haapavesi, Liikunta- ja vapaa-aika, Liikunta- ja vapaa-aika,

Aloita asiointi

Lisätietoa asiointipalvelusta
Haapaveden kaupungilta voit vuokrata tiloja erilaisia tapahtumia, kokouksia tai harrastustoimintaa varten. Kaupunki hoitaa tilojen varauksia Timmi tilavarausohjelmistolla, jolla yksityishenkilö ja yhteisön/yrityksen yhteyshenkilö voi varata itse tarvitsemansa tilan.

Yksityishenkilönä voit varata itsellesi vuoron tenniskentälle tai sulkapallokentän liikuntasalista. Urheiluseurat, muut liikuntayhdistykset sekä yritykset voivat hakea vakiovuoroja liikuntatiloihin erikseen määriteltynä hakuaikana sekä yksittäisiä vapaita vuoroja omilla tunnuksillaan.