Haapavesi
Palvelu
Haapavesi

Lukiokoulutus

Haapaveden lukio on noin 120 opiskelijan yleislukio, jonka kautta voi suorittaa myös yhdistelmätutkinnon (ammatillinen tutkinto + ylioppilastutkinto).

Opetuksen painopistealueita ovat tietoverkkojen ja digitaalisen oppimateriaalin hyväksikäytön lisääminen opetuksessa ja etäoppimisen kehittäminen. Näiden lisäksi painopistealueita ovat yhteistyön lisääminen muiden oppilaitosten ja yrityselämän kanssa, sekä kansainvälisyyskasvatuksen tuominen osaksi jokapäiväistä toimintaa.


Lukio on Oulun yliopiston kummilukio. Oulun yliopiston opintojen ohella lukion kursseiksi hyväksytään Haapaveden ammattiopiston, Haapaveden opiston (oikeustiede) ja Jokihelmen opiston (kuvataide, teatteri, tanssi) kursseja.

Maksullisuustieto

Haapaveden lukio tarjoaa opiskelijoilleen:
  • B-ajokortin syksyllä 2020 lukion aloittaville opiskelijoille
  • 240 euron taloudellisen tuen kannettavan tietokoneen hankintaan
  • 1. vuosikurssin pakollisten kurssien oppikirjat saa lainaksi koululta syksystä 2018 alkaen
Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.
Lukio

Aloita asiointi

Lisätietoa asiointipalvelusta
Wilma on oppilaitoksen hallinto-ohjelman www-liittymä.
Opiskelijat valitsevat Wilmassa kursseja, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa.
Opettajat syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot, päivittävät henkilötietojaan ja viestivät opiskelijoiden ja huoltajien kanssa.
Huoltajat seuraavat ja selvittävät Wilman kautta opiskelijan poissaoloja, viestivät opettajien kanssa ja lukevat koulun tiedotteita.
Wilmaa käyttävät myös oppilaitoksen henkilökunta, johto sekä työpaikkaohjaajat.