Haapavesi
Palvelu
Haapavesi

Opiskeluhuolto lukiokoulutuksessa

Lukion opiskeluhuollon tavoitteena on edistää opiskelijoiden oppimista, terveyttä ja hyvinvointia ja huolehtia oppilaitosyhteisön hyvinvoinnista sekä opiskeluympäristön terveellisyydestä ja turvallisuudesta. Opiskeluhuoltoa toteutetaan sekä yhteisöllisenä että yksilökohtaisena opiskeluhuoltona. Lukion opiskeluhuollon kokonaisuuteen sisältyvät koulutuksen järjestäjän hyväksymän opetussuunnitelman mukainen opiskeluhuolto sekä opiskeluhuollon palvelut, joita ovat psykologi- ja kuraattoripalvelut sekä opiskeluterveydenhuollon palvelut. Opiskeluhuoltoa toteutetaan opetustoimen ja sosiaali- ja terveystoimen monialaisena suunnitelmallisena yhteistyönä opiskelijoiden ja heidän huoltajiensa sekä tarvittaessa muiden yhteistyötahojen kanssa.

Haapaveden lukion opiskeluhuoltosuunnitelmaa ohjaavat lukion opetussuunnitelma sekä alueellinen Lasten ja nuorten hyvinvointistrategia.


Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue tulee vastaamaan mm. opiskeluterveydenhuollon, psykologi- ja kuraattoripalveluista 1.1.2023 alkaen. Lisätietoja saat hyvinvointialueen nettisivuilta https://pohjois-pohjanmaanhyvinvointialue.fi/.

Toimi näin

Lukiokoulutuksen opiskeluhuollosta voi kysyä lisää oman koulun psykologilta, kuraattorilta, kouluterveydenhoitajalta, lääkäriltä, erityisopettajalta ja sosiaalitoimen edustajalta.
Lukio

Hakusanoja

Wilma Haapavesi, Wilma Haapavesi,Pedanet Haapavesi,Pedanet Haapavesi,Haapaveden lukion opetussuunnitelma,Haapaveden lukion opetussuunnitelma,

Aloita asiointi

Lisätietoa asiointipalvelusta
Wilma on oppilaitoksen hallinto-ohjelman www-liittymä.
Opiskelijat valitsevat Wilmassa kursseja, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa.
Opettajat syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot, päivittävät henkilötietojaan ja viestivät opiskelijoiden ja huoltajien kanssa.
Huoltajat seuraavat ja selvittävät Wilman kautta opiskelijan poissaoloja, viestivät opettajien kanssa ja lukevat koulun tiedotteita.
Wilmaa käyttävät myös oppilaitoksen henkilökunta, johto sekä työpaikkaohjaajat.

Linkit

Lisätietoa asiointipalvelusta
Haapaveden lukion opetussuunnitelma peda.net -verkkosivuilla.
Haapaveden lukion opetussuunnitelma on yhteinen Siikalatvan lukion kanssa.

Lisätietoa asiointipalvelusta
Peda.net -kouluverkko tarjoaa jäsenilleen verkkotyövälineitä sekä koulutus-, tuki-, kehittämis- ja tutkimuspalveluita. Kouluverkon tavoitteena on tieto- ja viestintätekniikan tarkoituksenmukaisen käytön edistäminen opiskelussa ja opetuksessa.