Kalajoki
Palvelu
Kalajoki

Osallistuva budjetointi

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat päättävät tietyn rahasumman käytöstä. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemustaan kaupungin kehittämisessä.

Kalajoen kaupungin vuoden 2025 talousarvioon on varattu 30 000 euroa osallistuvaan budjetointiin lähialueiden kehittämiseksi. Osallistuva budjetointi tarkoittaa toimintatapaa, jossa kaupungin asukkaat otetaan mukaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon yhteisten verovarojen käytöstä.


Osallistuvan budjetoinnin eteneminen:
  • Ehdotuksia ja ideoita otetaan vastaan 9.3.2025 saakka
  • Tekninen lautakunta valitsee äänestykseen etenevät kohteet
  • Lopullisen toteuttavan kohteen äänestys käynnistyy 27.3.2025, äänestys toteutetaan Kunta-Akkunassa
  • Kalajoen kaupunginhallitus valitsee toteutettavan kohteen

Voit vaikuttaa äänestämällä, mitkä ideat kaupunki toteuttaa.

Toimi näin

Ideointivaiheen lomake löytyy Kalajoen kaupungin nettisivuilta.

Toteutettavaa kohdetta voit äänestämään Kunta-akkuna -sivustolla 27.3.2025 alkaen. Tunnistaudu vahvasti ja toimi sivuston ohjeiden mukaisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Ideoita voi ehdottaa kuka tahansa. Äänestämiseen voivat osallistua sellaiset, joiden on mahdollista kirjautua vahvalla tunnistautumisella kunta-akkuna palveluun.
Palaute ja vaikuttaminen

Hakusanoja

Osallistuvan budjetoinnin äänestys, Osallistuvan budjetoinnin äänestys,Osallistavan budjetoinnin äänestys,Osallistavan budjetoinnin äänestys,

Aloita asiointi

vaati tunnistautumisen HUOM! Jos ongelmaa lomakkeelle pääsyn kanssa: tunnistaudu ensin suomi.fi tunnuksilla sisään portaaliin. Sen jälkeen palaa lomakkeelle.
Lisätietoa asiointipalvelusta
Voit vaikuttaa äänestämällä, minkä idean kaupunki toteuttaa. Kannatukset eivät vaikuta idean toteutumiseen.

Osallistava budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat päättävät tietyn rahasumman käytöstä. Osallistavan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemustaan kaupungin kehittämisessä.


Osallistava budjetointi on Suomessa ja kansainvälisesti vahvistuva tapa mahdollistaa asukkaiden aikaisempaa laajempi osallistuminen kaupungin resursseista päättämiseen.