Kunta-akkuna
Palvelu
Kärsämäki
Oulainen
Haapavesi
Ylivieska
Kalajoki
Pyhäjoki
Sievi
Alavieska
Nivala
Pyhäjärvi
Haapajärvi

Lomituspalvelut

Toholammin paikallisyksikkö järjestää lomituspalvelut laajalla alueella. Toiminta-alue on jaettu kahteen osaan.

Eteläiseen alueeseen kuuluvat Toholampi, Lestijärvi, Kannus, Sievi, Reisjärvi, Kaustinen, Halsua, Veteli ja Perho sekä Kokkolan kaupunkiin kuuluvien entisten Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kuntien alueet.


Pohjoiseen alueeseen kuuluvat Kalajoki, Alavieska, Ylivieska, Nivala, Haapajärvi, Pyhäjärvi, Pyhäjoki, Merijärvi, Oulainen, Haapavesi, Kärsämäki sekä Raahe.

Yrittäjällä on mahdollisuus vuosittain valita, käyttääkö hän kunnan järjestämiä lomituspalveluja vai järjestääkö lomituksensa itse. Kaikkien samalta tilalta lomaan oikeutettujen tulee valita sama järjestelmä. Itse järjestetyssä lomituksessa yrittäjä järjestää lomituksen itsenäisesti ja kunta maksaa yrittäjälle korvauksen. Kunnan järjestämissä lomituspalveluissa paikallisyksikkö hoitaa lomitusten järjestämisen.

Toimi näin

Hae lomituspalveluita järjestävästä paikallisyksiköstä oikeutta lomituspalveluihin kirjallisesti lomakkeella tai sähköisesti lomitusnetissä. Paikallisyksiköllä voi olla myös muita hakutapoja. Paikallisyksikkö määrää sekä vuosiloman hakemisen että lomituksen ajankohdan.

Hae samalla tavalla oikeutta lomituspalveluihin myös, jos järjestät lomituksen itse. Kun olet järjestänyt lomituksen, hae paikallisyksiköstä korvausta itse järjestämästäsi lomituksesta lomitusajankohtaa seuraavien kahden kalenterikuukauden loppuun mennessä.

Voit asioida lomitukseen liittyvissä asioissa puhelimitse sekä sähköisiä asiointikanavia käyttäen.

Kenelle ja millä ehdoin

Oikeus lomituspalveluihin on kotieläintilallisilla, joilla on vähintään 6 kotieläinyksikköä. Toiminnan on oltava maatilatalouden tuloverolain mukaan verotettua. Maatalousyrittäjällä, joka käyttää lomituspalvelua, tulee olla lakisääteinen MYEL-vakuutus.

Maksullisuustieto

Vuosilomalomitus on maatalousyrittäjälle maksutonta. Muista lomituspalveluista tulee maksaa täysi tai alennettu maksu.
Maaseutu- ja lomitus
Lomitusnetti,Lomitusnetti,

Aloita asiointi

Lisätietoa asiointipalvelusta
Lomitusnetissä hoidat sähköisesti maatalouslomituspalveluihin liittyviä asioitasi. Voit tehdä sähköisen vuosilomahakemuksen tai sijaisapuhakemuksen. Voit myös ilmoittaa loma-ajankohdan (lomituspyyntö). Voit tarkistaa jäljellä olevat vuosilomapäiväsi ja seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa. Ilmoita myös maatalousyrityksessäsi tapahtuneista muutoksista.

Kirjaudu Lomitusnettiin henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi.