Kunta-akkuna
Palvelu
Kärsämäki
Oulainen
Haapavesi

Taiteen perusopetus

Haapavedellä taiteen perusopetusta tarjoaa Jokihelmen opisto ja Jokilaaksojen musiikkiopisto.

Jokihelmen opistossa toimii Kuvataidekoulu, Käsityökoulu, Musiikkikoulu ja Tanssikoulu, jotka järjestävät taiteen perusopetusta opiston alueella.


Opiston taiteen opetuksen tarkoituksena on luoda oppijalle mahdollisuuksia ymmärtää taidetta ja kulttuuria laajasti ja monipuolisesti. Tehtävänämme on tukea oppijoiden henkistä kasvua, ajattelemisen ja oppimisen taitojen, sosiaalisten taitojen, sisäisen yrittäjyyden sekä luovuuden kehittymistä elämän eri aloilla.

Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän tehtävänä on luoda perustaa emotionaaliselle, esteettiselle ja eettiselle kasvulle sekä tukea oppijan edellytysten kehittymistä elinikäiseen taiteiden harrastamiseen sekä ohjata oppijaa monipuolisen taide- ja kulttuurinäkemyksen muotoutumiseen. Opetuksen tehtävänä on myös kehittää ja säilyttää kansallista kulttuuria sekä tukea oppijan kykyä arvostaa eri kulttuureita ja taiteita sekä toimia monikulttuurisessa yhteiskunnassa.


Opistossa taiteen perusopetuksen tavoitteena on luoda oppijalle mahdollisuus harrastaa kuvataiteita, kädentaitoja, musiikkia ja tanssia pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti. Lisäksi tavoitteena on ohjata oppijan taidollisten ja tiedollisten valmiuksien kehittymistä, joita valmiuksia hän tarvitsee elämän eri aloilla, ja jotka antavat hänelle valmiuksia hakeutua uusiin opintoihin.

Lisätietoa kursseista, ilmoittautumisesta ja kurssimaksuista saat Jokihelmen opiston verkkosivuilta.


Jokilaaksojen musiikkiopiston tarjoaa myös taiteen perusopetusta Haapavedellä omana toimintanaan. Lisätietoa kursseista, ilmoittautumisesta ja kurssimaksuista saat Jokilaaksojen musiikkiopiston verkkosivuilta.

Toimi näin

Voit ilmoittautua opintoryhmiin Internetin kautta, puhelimitse tai joissakin tapauksessa kurssin ensimmäisellä kokoontumiskerralla.

Maksullisuustieto

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.
Kansalaisopisto
Kulttuuri

Hakusanoja

Jokihelmen opiston kursseille ilmoittautuminen, Jokihelmen opiston kursseille ilmoittautuminen,Jokihelmen opisto,Jokihelmen opisto,Jokihelmen opiston verkkosivut,Jokihelmen opiston verkkosivut,

Aloita asiointi

Lisätietoa asiointipalvelusta
Jokihelmen opiston kursseille voit ilmoittautua sähköisesti.
Verkkopalvelusta löydät tarjolla olevat kurssit sekä niiden aikataulut, lisätiedot ja hinnat.

Linkit

Lisätietoa asiointipalvelusta
Jokihelmen opisto järjestää laadukkaita ja monipuolisia oppimismahdollisuuksia ja kulttuuri- ja taide-elämyksiä eri-ikäisille ihmisille.

Jokihelmen opisto toimii Suomen maantieteellisen keskipisteen tuntumassa.


Opisto palvelee Haapaveden ja Oulaisten kaupunkien, Kärsämäen, Merijärven, Pyhännän ja Siikalatvan kuntien asukkaita. Haapaveden kaupungilla on Jokihelmen opiston ylläpitämislupa, ja muut kunnat ovat kansalaisopiston sopimuskuntia.