Kunta-akkuna
Palvelu
Kärsämäki

Kirjasto

Kirjasto toimii kaikkien yhteisenä olohuoneena ja kohtaamispaikkana liikekeskuksessa. Kirjaston tehtävänä on tarjota kaikille yhtäläiset mahdollisuudet sivistykseen, kirjallisuuden ja taiteen harrastukseen, jatkuvaan tietojen, taitojen ja kansalaisvalmiuksien kehittämiseen, kansainvälistymiseen sekä elinikäiseen oppimiseen.

Kirjasto tarjoaa asiakkaille digitukea, tietopalvelua, neuvontaa ja opastuksia.


Kärsämäen kirjastolla on asiakkaiden käyttöön tarkoitettuja tietokoneita, tulostin ja skanneri sekä langaton verkko. Kirjasto tarjoaa maksutonta näyttelytilaa näyttelyiden pitämiseen.
Omatoimikirjastossa voit asioida myös normaalien aukioloaikojen ulkopuolella.

Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.


Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Kärsämäen kirjasto kuuluu Joki-kirjastoihin.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Omatoimikirjaston sisäänpääsyyn tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Palvelu on maksuton.


Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta ovat maksuttomia. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät Joki-kirjastojen yhteisistä käyttösäännöistä.
Kirjasto

Aloita asiointi

Lisätietoa asiointipalvelusta
Sivuilta löytyy tietoa Joki-kirjastojen valikoimasta ja sen saatavuudesta. Verkkokirjastosta voi tehdä hakuja ilman kirjautumista. Kirjautumalla pääsee katsomaan omia lainaustietoja, uusimaan lainoja, tekemään varauksia ja käyttämään e-aineistoja. Kirjautuminen tapahtuu kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. Koodin saat kirjastosta.