Oulainen
Palvelu
Oulainen

Kirjastopalvelut

Oulaisten kaupunginkirjasto on yleinen kirjasto, joka palvelee kaikkia kunnassamme asioivia ihmisiä. Kirjastossamme on laaja jatkuvasti uudistuva aineistokokoelma ja avulias henkilökunta. Kirjasto tarjoaa tietopalvelua, ohjausta ja tukea tiedon hankintaan ja käyttöön sekä monipuoliseen lukutaitoon. Voit varata ilmaiseksi käyttöösi Digitointi- ja editointipisteen, Pelihuoneen konsolipelaamiseen ja musiikin kuunteluun tai tietokoneen käyttöösi tarpeesi mukaan. Tarjolla on myös ilmainen wlan-internet -yhteys. Lainauspalveluja käyttääksesi sinulla on oltava Joki-kirjastokortti ja ajantasainen asiakasrekisteri. Joki-verkkokirjastossa voit etsiä teoksia, tehdä varauksia, jatkaa laina-aikoja ja etäkäyttää sähköisiä aineistoja omilla henkilökohtaisilla tunnuksillasi. Kirjasto järjestää mielellään ilmaisia eri tahojen kanssa yhteistyössä yleisötapahtumia ja tilaisuuksia kirjallisuuden harrastuksen tueksi sekä käyttäjäkoulutusta kirjastopalvelujen käytössä.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.
Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Maksullisuustieto

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.
Kirjasto

Aloita asiointi

Lisätietoa asiointipalvelusta
Kirjaston sähköiseen järjestelmään kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja salasanalla.

Joki-kirjastoihin kuuluu 14 kuntaa eli Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Kalajoki, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Reisjärvi, Sievi, Siikalatva ja Ylivieska. Joki-kirjastojen toiminta-alueella on reilut 82 000 asukasta, joita palvelee yli 60 kirjastoalan ammattilaista 18 toimipisteessä ja 6 kirjastoautossa. Joki-kirjastoilla on yhteinen aineistotietokanta, lainaajarekisteri, kirjastokortti sekä yhteiset käyttösäännöt.


Alueen kirjastoilla on viikoittainen seutulainojen kuljetuspalvelu, jossa ovat mukana myös Pyhäjoen kunnankirjasto ja Oulaisten sosiaali- ja terveysalan kirjasto.