Kunta-akkuna
Palvelu
Pyhäjoki

Yksityistieavustukset

Yksityisteiden hoito ei ole kunnan vastuulla, mutta kunta myöntää avustusta niiden hoitoon. Avustusta voidaan myöntää sekä tiekunnille että talokohtaisille teille kun ne ovat listautuneet teknisen lautakunnan avustettavien teiden listalle.

Kunta kustantaa avustettavaksi hyväksytyn tien talvihoidon lumenpoiston osalta täysimääräisesti ja liukkaudentorjunnan (hiekoituksen) osalta puolet teknisen lautakunnan voimassaolevan päätöksen mukaisesti. Yksityisteiden kesäkunnossapidossa on käytössä toimintamalli, jossa yksityistiet maksavat kesäkunnossapitokustannukset itse ja kunta antaa toteutettua työtä ja maksettuja laskuja vastaan avustusta 60%.

Toimi näin

Avustusta haetaan sähköisellä lomakkeella, johon lisätään liitteeksi laskut sekä maksukuitit tehdyistä toimenpiteistä.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että
1. tielle on perustettu tiekunta
2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

Kesäkunnossapitoavustusta voidaan myöntää sekä tiekunnille että talokohtaisille teille, kun ne ovat listautuneet teknisen lautakunnan avustettavien teiden listalle. Tekninen lautakunta kuuluttaa hakuajan sekä periaatteet avustettaville töille huhtikuun aikana. Kesäkunnossapitoavustusten hakuaika on heinäkuun alusta marraskuun 15. päivään saakka. Hakemukset käsitellään ja laitetaan maksuun hakuajan päätyttyä.
Avustukset
Kadut
Rakentaminen

Tagit

Hakusanoja

Kesäkunnossapitoavustushakemus, Kesäkunnossapitoavustushakemus, yksityistie,yksityistie,

Aloita asiointi

Vaatii tunnistautumisen
Lisätietoa asiointipalvelusta
Yksityisteiden kesäkunnossapidossa on käytössä toimintamalli, jossa yksityistiet maksavat kesäkunnossapitokustannukset itse ja kunta antaa toteutettua työtä ja maksettuja laskuja vastaan avustusta 50%. Avustusta voidaan myöntää sekä tiekunnille että talokohtaisille teille kun ne ovat listautuneet teknisen lautakunnan avustettavien teiden listalle.