Kunta-akkuna
Palvelu
Sievi

Kirjastopalvelut


Sievin kunnankirjasto kuuluu Joki-kirjastojen ryhmään yhdessä Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Kalajoen, Kärsämäen, Merijärven, Nivalan, Oulaisten, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven, Siikalatvan ja Ylivieskan kanssa. Joki-kirjastoilla on yhteinen verkkokirjasto, lainaajarekisteri ja säännölliset aineistokuljetukset sekä yhteiset käyttösäännöt. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti. Kirjastokortin saat palvelupisteistä täyttämällä asiakastietolomakkeen ja esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen. Kirjastokortin numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena verkkokirjastoa käytettäessä. Verkkokirjastossa voit mm. uusia lainoja ja tehdä varauksia. Kirjastokortin ja pin-koodin avulla voit käyttää myös kirjaston tarjoamaa sähköistä aineistoa. Kirjastokortilla voi lainata kaikista Joki-kirjastoista.

Kirjaston aukioloaikoina kirjastossa on myös itsepalvelulainausmahdollisuus.


Kirjastossa on erilaisille pienoisnäyttelyille sopiva valaistu ja lukittava vitriinikaappi. Vitriiniin voi varata maksutta kuukaudeksi kerrallaan. Kysy lisää kirjastosta.

Asiakas voi viivähtää ja nauttia taiteesta alakerran näyttelytila Taidelaarissa, joka on avoinna kirjaston aukioloaikoina.


Kirjaston lehtisalissa on jatkuva ja täydentyvä Veteraaniperinnenäyttely.

Kirjaston-musiikkiopistotalossa toimii kirjaston lisäksi Ylivieskan seudun musiikkiopiston Sievin toimipiste.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.
Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Maksullisuustieto

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.
Kirjasto

Hakusanoja

Joki-verkkokirjasto, Joki-verkkokirjasto,

Aloita asiointi

Lisätietoa asiointipalvelusta
Verkkokirjastosta voi tehdä hakuja ilman kirjautumista. Lainojen uusiminen, aineiston varaaminen, omien tietojen tarkistaminen vaativat kirjautumisen. Joki-kirjastoihin kuuluu 14 kuntaa eli Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Kalajoki, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Reisjärvi, Sievi, Siikalatva ja Ylivieska. Joki-kirjastojen toiminta alueella on reilut 82 000 asukasta, joita palvelee yli 60 kirjastoalan ammattilaista 18 toimipisteessä ja 6 kirjastoautossa. Joki-kirjastoilla on yhteinen aineistotietokanta, lainaajarekisteri, kirjastokortti sekä yhteiset käyttösäännöt. Alueen kirjastoilla on viikottainen seutulainojen kuljetuspalvelu.