Kunta-akkuna
Palvelu
Ylivieska

Esiopetus

Lapsi osallistuu esiopetukseen vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista. Esiopetusta annetaan vähintään 700 tuntia vuodessa (19 tuntia viikossa).

Ylivieskassa esiopetusta järjestetään sekä kouluilla että päiväkodeissa (kunnallisissa ja yksityisissä päiväkodeissa). Esiopetuspaikan valinnan ratkaisee lapsen päivähoidon tarve. Mikäli lapsi ei tarvitse esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, esiopetuspaikkaa haetaan koulun esiopetusryhmästä. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, esiopetuspaikkaa haetaan päiväkodista. Katajan ja Raudaskosken kouluilla on mahdollisuus iltapäivähoitoon.


Esiopetuksen järjestämispaikat päätetään sivistyslautakunnassa hakemusten perusteella vuosittain.

Perusopetuslain mukainen esiopetus on maksutonta. Esiopetuksen lisäksi tarvittavasta päivähoidosta peritään tulojen mukaan määräytyvä maksu.

Toimi näin

Esiopetusikäisten lasten koteihin lähetetään tammi-helmikuun aikana ohjeet Wilman kautta tapahtuvaan sähköiseen esiopetukseen ilmoittautumiseen.

Koteihin postitetaan esiopetukseen ilmoittautumisohjeiden mukana tiedonsiirtolomake, jonka välityksellä vanhemmat /huoltajat välittävät tietoa lapsestaan ja lapselle merkityksellisistä asioista tulevalle esiopettajalle.

Maksullisuustieto

Perusopetuslain mukainen esiopetus on osallistujille maksutonta.
Esiopetuksen lisäksi tarvittavastavarhaiskasvatuksesta peritään tulojen mukaan määräytyvä maksu.
Esiopetus

Hakusanoja

Wilma, Wilma,

Aloita asiointi

Lisätietoa asiointipalvelusta
Wilma on kodin ja oppilaitoksen viestinnän väline. Wilman kautta voi viestiä opettajien kanssa ja koulu voi julkaista siellä tiedotteita. Wilman kautta on mahdollista tarkastella arviointeja ja ilmoittaa poissaoloja. Wilmaa käyttävää myös muu oppilaitoksen henkilökunta.