Kunta-akkuna
Palvelu
Ylivieska

Kirjastopalvelut

Kirjastossa voi tutustua kirjoihin, lehtiin, musiikkiin, elokuviin, äänikirjoihin, peleihin ja muihin aineistoihin ja lainata niitä kotiin maksutta. Kirjastossa voi opiskella, harrastaa ja viettää aikaa. Tarjolla on myös digitukea, tietopalvelua, neuvontaa, opastuksia, tapahtumia sekä näyttelyitä. Ylivieskan kaupunginkirjastossa on asiakkaiden käyttöön tarkoitettuja tietokoneita, skannereita, kopiokone sekä langaton verkko. Lehtilukusaliin pääsee laajennetuin aukioloajoin Joki-kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Kirjastoauto liikennöi Ylivieskassa arkipäivinä aikataulun mukaan. Ylivieskan kaupunginkirjasto on osa Joki-kirjastoryhmää.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.
Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Pohjoisen eKirjaston e-aineistoja voi käyttää kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Maksullisuustieto

Lainaaminen ja varaaminen Joki-kirjastojen kokoelmista on maksutonta. Maksuja syntyy, jos myöhässä olevasta aineistosta lähetetään muistutuksia tai varattu aineisto jätetään noutamatta. Hinnat löytyvät kirjaston internet-sivuilta. Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.
Kirjasto

Aloita asiointi

Lisätietoa asiointipalvelusta
Joki-kirjastoilla on yhteinen aineistotietokanta, lainaajarekisteri ja kirjastokortti. Kirjastoryhmällä on myös oma toimintastrategia. Alueen kirjastoilla on monipuolista projekti- ja koulutusyhteistyötä sekä Joki-kirjastojen seutulainojen kuljetuspalvelu.

Sivuilta löytyy tietoa Joki-kirjastojen valikoimasta ja sen saatavuudesta. Kirjautumalla pääsee katsomaan omia lainaus- ja varaustietoja ja käyttämään e-aineistoja. Tunnuksia voi hakea omasta kunnankirjastosta.

Lisätietoa asiointipalvelusta
Lomakkeella voit antaa palautetta verkkokirjaston toiminnasta tai lähettää palautetta, hankintaehdotuksen tai kaukolainapyynnön valitsemallesi kirjastolle. Kaukolainapyyntöä tehdessä kirjoita viestikenttään teoksen tiedot ja kirjastokorttisi numero. Saat vastauksen palautteeseen kolmen arkipäivän kuluessa.