Kunta-akkuna
Palvelu
Ylivieska

Lukiokoulutus

Ylivieskan lukio on noin 300 opiskelijan yleislukio. Opettajia ja muuta henkilökuntaa on yhteensä noin 30. Lukiokoulutus pyrkii tarjoamaan monipuoliset mahdollisuudet hyvään yleissivistykseen ja antaa valmiudet jatko-opintoihin. Lukiossa on laaja tarjonta musiikin, kuvataiteen ja liikunnan kursseja. Lukiossa toimii myös opiskelun ja harrastukset yhdistävä lukioakatemia. Tavoitteena on luoda turvallinen työskentely-ympäristö, jossa jokaisella on mahdollisuus tehdä parhaansa hyväksyttynä ja kannustettuna.

Ylivieskan lukio on mukana eLukiossa, jossa opiskelijat voivat suorittaa lukio-opintoja verkossa.

Toimi näin

Lukiokoulutukseen haetaan ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa Opintopolun (https://opintopolku.fi/) kautta.

Maksullisuustieto

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.
Lukio

Hakusanoja

Opintopolku.fi, Opintopolku.fi, Wilma, Wilma,

Aloita asiointi

Lisätietoa asiointipalvelusta
Wilma on kodin ja oppilaitoksen viestinnän väline. Wilman kautta voi viestiä opettajien kanssa ja koulu voi julkaista siellä tiedotteita. Wilman kautta on mahdollista tarkastella arviointeja ja ilmoittaa poissaoloja. Wilmaa käyttävää myös muu oppilaitoksen henkilökunta.