Kunta-akkuna
Palvelu
Kärsämäki

Kulttuuri

Kärsämäki on tullut tunnetuksi mm. Paanukirkosta ja siellä järjestettävästä musiikkijuhlasta, Tarinaniskennän SM-kisoista ja nuorten kuvataiteilijoiden ARS Kärsämäki-näyttelystä. Vireä kulttuuritoiminta perustuu paljolti vapaaehtoistyöhön. Paikkakunnalla toimii useita aktiivisia kulttuuriyhdistyksiä, jotka järjestävät kesätapahtumien lisäksi myös muuta kulttuuritoimintaa.

Osa kulttuuriyhdistyksistä perusti vuonna 2012 Kattilakosken kulttuuriosuuskunnan, joka tuottaa nykyisin ostopalveluna kunnan kulttuuritoimen tehtävät. Osuuskunta on käynnistänyt taiteilijaresidenssitoimintaa vanhaan pappilaan ja Taidetalo Nahkurille ja toimii eurooppalaisen nuorten vapaaehtoispalvelun (EVS/Erasmus+) lähettävänä ja vastaanottavana organisaationa. Kansainväliset vieraat tuovat lisäväriä paikkakunnan kulttuurielämään.


Puitteita kulttuuritapahtumille tarjoavat mm. Kärsämäen Paanukirkko, Taidetalo Nahkuri, kirjasto, Konttilaan muodostunut perinnepiha, jossa sijaitsee nykyisin myös kotiseutumuseo sekä Frosteruksen koulun modernit tilat, eli Kärsämäki-sali (auditorio) ja liikuntasali, joissa on molemmissa nouseva katsomo.

Toimi näin

Kulttuuripalveluihin voi tutusta tarkemmin kulttuuritoimen verkkosivuilta tai ottamalla yhteyttä puhelinasioinnin kautta.
Avustukset
Kulttuuri
Tilavaraukset

Hakusanoja

Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus, Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus, Yksittäinen kohdeavustus, Yksittäinen kohdeavustus, Yksittäinen varaushakemus, Yksittäinen varaushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Yksittäinen kohdeavustus,Yksittäinen kohdeavustus,Yksittäinen varaushakemus,Yksittäinen varaushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus,

Aloita asiointi

Vaatii tunnistautumisen
Lisätietoa asiointipalvelusta
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan myöntämät avustukset on haettava sähköisesti.
Hakuaika vuosittain 1.3.- 15.4. kuluvan vuoden toimintaan. Avustustoiminta on harkinnanvaraista ja kohdennettua.

Hakemuksen mukana on mahdollista toimittaa selvitys edellisen vuoden avustuksen käytöstä. Avustus maksetaan hakijan ilmoittamalle tilille.


Avustus voidaan vaatia palautettavaksi
  • jos varoja on käytetty muuhun kuin hakemuksessa ilmoitettuun tarkoitukseen
  • jos lautakunnalle on annettu virheellisiä tai harhaanjohtavia tietoja.

Vaatii tunnistautumisen
Lisätietoa asiointipalvelusta
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan myöntämät avustukset on haettava sähköisesti.
Yksittäistä kohdeavustusta voi hakea määrärahojen puitteissa ympäri vuoden.

Lisätietoa asiointipalvelusta
Tällä verkkolomakkeella varaat satunnaiset vuorot Kärsämäen kunnan tiloihin.

Tiloja mm. Venetpalon hiihtomaja, Konttila, Konttimäki, Frosteruksen koulun luokkatilat ja auditorio, kirjaston kokoustila, kunnantoimiston ja kunnantalon kokoushuone.