Kunta-akkuna
Palvelu
Kärsämäki

Kulttuuri

Kärsämäki on tullut tunnetuksi mm. Paanukirkosta ja siellä järjestettävästä musiikkijuhlasta, Tarinaniskennän SM-kisoista ja nuorten kuvataiteilijoiden ARS Kärsämäki-näyttelystä. Vireä kulttuuritoiminta perustuu paljolti vapaaehtoistyöhön. Paikkakunnalla toimii useita aktiivisia kulttuuriyhdistyksiä, jotka järjestävät kesätapahtumien lisäksi myös muuta kulttuuritoimintaa.

Osa kulttuuriyhdistyksistä perusti vuonna 2012 Kattilakosken kulttuuriosuuskunnan, joka tuottaa nykyisin ostopalveluna kunnan kulttuuritoimen tehtävät. Osuuskunta on käynnistänyt taiteilijaresidenssitoimintaa vanhaan pappilaan ja Taidetalo Nahkurille ja toimii eurooppalaisen nuorten vapaaehtoispalvelun (EVS/Erasmus+) lähettävänä ja vastaanottavana organisaationa. Kansainväliset vieraat tuovat lisäväriä paikkakunnan kulttuurielämään.


Puitteita kulttuuritapahtumille tarjoavat mm. Kärsämäen Paanukirkko, Taidetalo Nahkuri, kirjasto, Konttilaan muodostunut perinnepiha, jossa sijaitsee nykyisin myös kotiseutumuseo sekä Frosteruksen koulun modernit tilat, eli Kärsämäki-sali (auditorio) ja liikuntasali, joissa on molemmissa nouseva katsomo.

Toimi näin

Kulttuuripalveluihin voi tutusta tarkemmin kulttuuritoimen verkkosivuilta tai ottamalla yhteyttä puhelinasioinnin kautta.
Avustukset
Kulttuuri
Tilavaraukset

Hakusanoja

Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus, Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuri toiminnan avustushakemus, Yksittäinen kohdeavustus, Yksittäinen kohdeavustus, Yksittäinen varaushakemus, Yksittäinen varaushakemus,

Aloita asiointi

Lomake on suljettu.

Vaatii tunnistautumisen
Lisätietoa asiointipalvelusta

Vaatii tunnistautumisen
Lisätietoa asiointipalvelusta

Lisätietoa asiointipalvelusta